Äldre blogginlägg

 

25-09-2015

DET HÄR MED SIZE ZERO

Jag vill börja dethär inlägget med att säga att det inte spelar någon roll vilken storlek du har på den senaste tröjjan du köpte, eller vilken storlek dina nyaste jeans har. Det viktiga är att du är nöjd med dej själv! 


Det är inte min menig att såra någon eller göra någon upprörd med detta inlägg, jag vill bara skriva min åsikt!

Jag hade inte tänk kommentera hysterin som pågår just nu på många bloggar angånde ett nytt företag som säljer kläder i enbart storlek 34 ( size zero), men efter att ha läst ett antal bloggar och kommentarerna till dessa inlägg kan jag inte vara tyst.

Företaget som alla skriver om heter “Miss Skinny” och ska somsagt bara ha kläder i storlek 34. Nu vill jag vinkla det här lite annorlunda mot resten av bloggarna bara för att 🙂

För det första:

Jag håller fullt och fast med i att företagets slogan,namn och marknadsföring är helt uppåt pipan. Genom att ha en slogan som “Do you fit it?” och “Vi välkommnar ett smalare ideal” förstår jag helt ut att tjejjer reagerar. För sen när MÅSTE men vara storlek 34 för att se bra ut ?

MEN


Vad jag blir så himla arg och ledsen av är att se hur folk kommenterar på dessa blogginlägg. Hur tror ni det känns för oss som faktist är sådär smala att se hur “äcklit” och “motbjudande” det är ?

Varför är det okej att mobba folk som är smala men inte de som har mera kurvor?


Jag vill ge er ett exempel:


I lågstadet/högstadiet bestod min vardag av att få höra hur smal jag var, “äter du inget?” , “Du kanske borde äta mer” , “Har du anorexi eller?”osv. I lågstadiet gick det så långt att barn kallade mig skelett. Dessa år var nog de tyngsta åren i mitt liv inte bara för att jag konstant fick en massa kommentarer om min vikt men också för att jag inte visste varför jag var så smal. Det vet jag inte ännu! Jag har aldrig haft anorexi, utan jag är bara smal! Jag har spenderat minst 10 år av mitt liv med att försöka hitta felet! För om jag kunde skulle jag absolut vilja gå upp i vikt, men det är nått som gör att jag inte kan.

Efter att ha läst hur äcklig och sjuk jag tydligen ser ut i andras ögon mår jag verkligen dåligt.

Jag förstår precis varför folk reagerar på detta, men saken är ju den att det finns företag med kläder för endast kurvigare kvinnor också så varför skulle det inte kunna finnas ett företag med små kläder då ?

Tänk det från min synvinkel,

Jag har alltid varit smal och haft problem med att hitta kläder, speciellt byxor. Och jag tycker affärsidén är rättvis.

Jag hittar sällan kläder vid H&M, Lindex, Kappahl eller någon annan av de lite populärare affärerna. Deras kläder är riktade till kvinnor med mera former, och så är det bara inget jag kan ändra på 🙂

Dagens skönhetideal är rentutav för jävliga. Och det är verkligen dags att det blir någon ändring!


Men den ändringer får inte ske genom att trycka ner andra, för då är vi inte bättre än alla dessa företag.


Älska dig själv! Det är okej att stå framför spegel och tycka att man är helt underbar. Så det så!


Ida 


Edit:


Miss skinny har visat sig vara en PR-kupp för att väcka uppmärksamhet om det växande problemet med ätstörningar. Läs mera här och här


Advertisements