Om livets mat och förvärkar.

Vecka 38.

Jaha mina vänner!

Gissa vem som fött barn sedan senast?

Inte jag iallafall.

Photo on 04-12-2018 at 10.50.jpg

Nejdå, här hänger kulan stadigt på plats ännu, det även fast läkaren i Kokkola sa att hon inte kan tro Lillon hålls inne mer än två veckor vid senaste besök…

Nu börjar jag faktist vara riktigt trött på att vara gravid.
Jag har oturen att ha väääldigt mycket förvärkar.
De är så pass intensiva att jag varit halvvägs ut genom dörren mot förlossningen ett par gånger de senaste veckorna.
Tur i oturen att vi inte åkt in, det är faktist en av mina mardrömmar. Att komma in till förlossningen och så är INGET på G.

Det här leder i sin tur till att den sömnen jag lyckas fånga inte riktgt räcker till för att upprätthålla både de mest livsnödvändiga kroppsfunktionerna OCH humöret. Jag inser ju att sömnen knappast kommer öka sen när Mini äntligen kommer, men jag resonerar som så att då har jag ju henne iallafall.

Finns det någon av er som haft sjuka förvärkar med ert första barn, som kanske har lite tips på hur man orkar hela vägen till målet så att säga?
Jag har testat allt de kan erbjuda vid rådgivningen. Panadol, varm dusch och värmedyna, men inget av dessa hjälper minsta lilla.


 

Det finns ett par saker som gör att jag faktist orkar mig upp varje morgon och dessutom hålls vaken ända till min 14:00 tupplur varje dag, låtom oss studera dessa närmare:

 

  1. Livets mat.
    Snellmans braunschweig korv.
    Jag kan inte få nog. Jag har satt en kvot på x-antal skivor/dag eftersom att Herr B annars skulle bli tvungen att köpa en ny varannan dag 😉
    Rekommenderas starkt om ni inte smakat den.

Photo on 04-12-2018 at 10.48.jpg

  • Kräuterblut-saft.
    Mitt HB är inte för lågt, men med en startpunkt på 145 känns det av nu när vi tragglar oss genom dagarna på 113. I ärlighetens namn vet jag inte om det faktist hjälper så mycket, men jag har alltid tyckt denna fruktdryck smakar gott så det är något att se fram emot varje morgon 😉
  • Vardagsrummets dörrar.img_20181204_104340.jpgEgentligen är det julgranen BAKOM dessa dörrar som gör livet värt att leva, men utan dörrarna skulle vi icke ha någon julgran.
    Min farmor har vänligt nog lånat oss deras gamla gran och för första gången på 5 år har vi en gran som stått upprätt i mer än 24h. DET är glädje man känner enda ner i hjärteroten det!
  • Mineralvatten
    Vette fasen varför, men jag kunde leva på min fest-braunschweig och kolsyrat vatten. Helst ska vattnet ha en läskande smak av Guava-Apelsin, men i nödfall fungerar även vänligt “pikka-vattn'”. Jag har faktist blivit så neurotisk att jag alltid har ett paket med små flaskor av sagda dryck hemma, för att lätt kunna addera denna produkt till bb-väskan när vi väl kommer så långt.

 

 

20 dagar kvar enligt min app, och jag planerar att njuta till fullo av de ovanstående punkterna under de 20/30 dagar det kan ta för Lillon att vilja träffa oss.

Jag har mina små förhoppningar om att hon ska komma innan julafton, för det skulle nog vara den ultimata julaftonen för mig.
Att få mysa med, och sniffa på, en alldeles färsk människa i soffan medans julgranen lyser i hörnet och Bing Crosbys jul LP ljuder i bakgrunden.
Säkert med diverse mindre mysiga tillägg som frän bajs lukt och gallskrik med en lätt överhormonell och gråtmild mamma Ida, men det får vi ta då. 😉

Trevlig fortsatt vecka!

-I

 

 

 

5 thoughts on “Om livets mat och förvärkar.

  1. Jahapp, nu blev jag sugen på Braunschweig då… :’) Låter otrevligt med förvärkarna. Jag är i vecka 37 men har som tur inte känt av något sådant ännu. Lycka till sedan när det är dags!

    Like

  2. Har också förhoppningar om en jul hemma med bebis, men tyvärr känner jag på mig att den här tänker jäsa länge på övertid… 9 dagar kvar till BF, men till och med rådgivningstanten sa att jag nog kommer att gå över.

    Like

    • Dagarna går så evinnerligt långsamt nu tycker jag 🙈 Blir bara längre dagar ju närmare vi kommer…
      Hoppas ni får en mysig jul med massa babygos iallafall. Man vet ju aldrig när de får för sig att komma 🙂😍

      Like

  3. Jag tyckte motion hjälpte mig. Alltså ingen länk utan snarare vagga som en anka i kvarteret. Hade grym foglossning men att röra på mig lättade förvärkarna (och värkarna på förlossningen). Sen tog jag ut allt av mina förvärkar, jag övade massor på andning o att försöka få kroppen så avslappnad så möjligt. Det låter kanske som värsta gojan men detta var såååå värt all träning 👍👍

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.